ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ


ΣΧΗΜΑ: 14 Χ 21 cm
ΣΕΛΙΔΕΣ:
224
ΤΙΜΗ:
15,00 ΕΥΡΩ

ISBN: 960-8239-52-4

ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ

ΤΖΟΝ Ο' ΜΠΡΑΪΕΝ

Μετάφραση: Αλέξης Καλοφωλιάς

Το Αφήνοντας το Λας Βέγκας, το πρώτο μυθιστόρημα του Τζον Ο’ Μπράιεν, είναι η ταραγμένη και αδιέξοδη ιστορία μιας γυναίκας που επιλέγει τη ζωή και ενός άνδρα που την απορρίπτει.
Η Σέρα, μια πόρνη, και ο Μπεν, ένας αλκοολικός (πρώην γκόλντεν μπόι), πα ραπαίουν μαζί και ανακαλύπτουν ο ένας στον άλλον την ανακούφιση από τις ανελέητες ζωές τους. Εκτός από μαρτυρία του πηγαίου ταλέντου του νεαρού συγγραφέα, το Αφήνοντας το Λας Βέγκας είναι η συναρπαστική ιστορία ενός έρωτα άνευ όρων και ορίων που γεννιέται ανάμεσα σε δύο απόκληρες και χαμένες ψυχές. Ένα εμβληματικό, κλασικό έργο της σύγχρονης αμερικανικής λογοτεχνίας που αποδομεί τη συμβατικότητα και την υποκρισία της καθημερινότητας.

«Δεν υπάρχει ούτε μία παραφωνία σε όλο το μυθιστόρημα ... ο Ο’ Μπράιεν στηρίζεται σε μια στιβαρή παράδοση, την παράδοση του αμερικανικού νατουραλισμού, και συντονίζεται άψογα μαζί της. Από τον Στίβεν Κρέιν μέχρι τον Χιούμπερτ Σέλμπι Τζούνιορ, ... [ο Ο’ Μπράιεν] επιτυγχάνει έναν ατόφιο και δυναμικό τρόπο γραφής. Σήμερα, μια τέτοια δύναμη σπανίζει, αλλά όταν εμφανίζεται είναι βέβαιο ότι η πηγή της είναι το πραγματικό ταλέντο».

New York Daily News

«Μια ωμή και αδυσώπητη απεικόνιση της χαμοζωής στην πόλη των μεγάλων τζογαδόρων, το Αφήνοντας το Λας Βέγκας είναι συγκλονιστικό και παράξενα συναρπαστικό. Ο Τζον Ο’ Μπράιεν ήταν ένας εκπληκτικά προι κισμένος συγγραφέας που από τα πιο άθλια υλικά του σκοτεινού περιθωρίου δημιούργησε ποίηση. Ένα θαυμάσιο και τρομακτικό μυθιστόρημα».
Jay McInerney, συγγραφέας του Brightness Falls

Το βιβλίο έγινε ομότιτλη ταινία από τον Μάικ Φίγκις το 1995. Ο Νίκολας Κέιτζ (στο ρόλο του Μπεν) τιμήθηκε με το Όσκαρ Α΄ ανδρικού ρόλου (1996) και η Ελίζαμπεθ Σου (στο ρόλο της Σέρα) ήταν υποψήφια για το Όσκαρ Α΄ γυναικείου ρόλου.