ΙΣΤΟΡΙΑ - ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ


ΣΧΗΜΑ: 14 Χ 21 cm
ΣΕΛΙΔΕΣ:
528
ΤΙΜΗ:
25,00 ΕΥΡΩ

ISBN: 960-8239-48-7

ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΡΕΠOΡΤΑΖ

Επιλογή-εισαγωγή: Έρικ Νιούμπι

Μετάφραση: Κωνσταντίνος Σταμέλος

O Έρικ Νιούμπι (1919-2006), ίσως ο τελευταίος γνήσιος ταξιδευτής και συγχρόνως μία από τις σημαντικότερες μορφές της ταξιδιωτικής λογοτεχνίας του 20ού αιώνα, περιηγείται τις περιπέτειες και τις εκπληκτικές εμπειρίες των μεγαλύτερων ταξιδευτών της ιστορίας, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.
Με εύθυμη και αντισυμβατική διάθεση, επιλέγει τα κείμενά τους με κριτήριο την απόλαυση που προσφέρει το ταξίδι, ακόμα και ως ανάγνωσμα. Eκατοντάδες αληθινές μαρτυρίες εξερευνητών, τυχοδιωκτών, απλών εραστών της περιπέτειας, διάσημων και μη, οι οποίοι αφηγούνται τις περιπέτειές τους όπως ακριβώς τις βίωσαν, με τον πιο άμεσο, συναρπαστικό, αλλά και διασκεδαστικό τρόπο.
Ιστορίες που μας προσκαλούν σε ταξίδια σε κάθε γωνιά του πλανήτη, από τα βάθη της Αφρικής έως τις ιερές πόλεις της Αραβίας και από τις ζούγκλες του Αμαζονίου έως τα χρυσοποίκιλτα σαλόνια της Βενετίας. Κλασικοί συγγραφείς, όπως οι Σταντάλ, Φίλντινγκ, Τσέχοφ, Φλομπέρ, αλλά και πιο σύγχρονοι, όπως οι Στάινμπεκ, Μίλερ, Χάξλεϊ, Γκρην, συνεισφέρουν με τις προσωπικές τους εμπειρίες και αναμνήσεις, συνδυάζοντας τον άμεσο προφορικό λόγο με περίτεχνες λογοτεχνικές διηγήσεις.
O Νιούμπι, αθεράπευτος ταξιδευτής ο ίδιος και εξαιρετικός αφηγητής, αναχωρεί για σαγηνευτικές περιπλανήσεις, προσκαλώντας τον αναγνώστη του σε μια πολυάνθρωπη, εξωτική γιορτή· ανατρέχει στο παρελθόν, στην εποχή του Αλέξανδρου και του Αννίβα, στην εποχή των εξερευνήσεων και στην περίοδο των γενναίων, αλλά και εκκεντρικών βικτοριανών περιηγητών.
Ταξιδιώτες από όλες τις εποχές σε ευτράπελα και ανεπανάληπτα στιγμιότυπα. Ένα άγριο λιοντάρι επιτίθεται στον δόκτορα Λίβινγκστον· διακόσιες ολόγυμνες γυναίκες υποδέχονται με «εξαιρετική αβρότητα» τη Λαίδη Μαίρη Μόνταγκιου στα τουρκικά λουτρά της Σόφιας· ο Τζακ Κέρουακ παίρνει τους δρόμους και η Ντέρβλα Μέρφι απωθεί την τελευταία στιγμή έναν λάγνο Κούρδο...