ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ


ΣΧΗΜΑ: 14 Χ 21 cm
ΣΕΛΙΔΕΣ:
828
ΤΙΜΗ:
34,00 ΕΥΡΩ

ISBN: 960-8239-44-9

PENTBAPNT PATZINΣKI

ΣΤΑΛΙΝ

Πρόλογος: Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες
Mετάφραση από τα ρωσικά: Eλένη Μπακοπούλου

O Ρατζίνσκι μετά τις βιογραφίες του Ρασπούτιν και του Τελευταίου τσάρου, κλείνει την τριλογία του με την πιο αμφιλεγόμενη ίσως προσωπικότητα της σύγχρονης ιστορίας, τον Στάλιν. Συγχρόνως ολοκληρώνει με εκπληκτική ζωντάνια και αμεσότητα το πανόραμα του πιο ταραγμένου αιώνα της Ρωσικής ιστορίας.
O συγγραφέας των πιο πολυδιαβασμένων από το διεθνές αναγνωστικό κοινό βιογραφιών μας δίνει την πρώτη λεπτομερή αφήγηση της ζωής του Στάλιν που στηρίζεται σε γεγονότα τα οποία καμιά από τις προηγούμενες βιογραφίες δεν είχε λάβει υπόψη της. Έχοντας εξασφαλίσει την προνομιακή, κατά προτεραιότητα, πρόσβαση στα μυστικά αρχεία της Ρωσίας, ο Ρατζίνσκι αποδίδει με λεπτές πινελιές και ζωηρές αποχρώσεις την εικόνα του πανίσχυρου Σοβιετικού ηγέτη έτσι όπως κανένας μέχρι τώρα δεν έχει κάνει.
Ο Ιωσήφ Στάλιν φρόντισε να καλύψει με τρομερή μυστικότητα τις λεπτομέρειες της ζωής του, εξαφανίζοντας παλιούς συντρόφους, παραποιώντας αρχεία και δημιουργώντας μια μεθοδευμένη και απόλυτα ελεγχόμενη μυθολογία γύρω από το πρόσωπό του, μια μυθολογία που δεν είχε μέχρι σήμερα αμφισβητηθεί. Ο Ρατζίνσκι ζωντανεύει το παρελθόν με τρόπο συγκλονιστικό, αποκαλύπτοντας την αλήθεια για την επιδίωξη του Στάλιν να επιβάλει την κυριαρχία του και να κατακτήσει την απόλυτη εξουσία. Οι ίντριγκες του Κρεμλίνου, τα πισώπλατα μαχαιρώματα, οι ευφάνταστες καλοσχεδιασμένες συνωμοσίες, οι ιδιωτικές ζωές των Σοβιετικών αξιωματούχων - όλα αυτά μετατρέπονται σε μια σφιχτοδεμένη, δυνατή και μεγαλειώδη αφήγηση που αποκαλύπτει το αίνιγμα αυτού του ανελέητου και αδίστακτου αρχηγού, για τον οποίο κανένα άβατο δεν υπήρξε ποτέ, μπροστά στην επιδίωξη της απόλυτης δύναμης...