ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ


ΣΧΗΜΑ: 14 Χ 21 cm
ΣΕΛΙΔΕΣ:
240
ΤΙΜΗ:
14,80 ΕΥΡΩ

ISBN: 960-8239-38-9

Η τέχνη της καλοπέρασης

ΜΑΡΚ ΤΟΥΕΪΝ

Μετάφραση: Αγγέλα Βερυκοκάκη

Ασεβές, αντισυμβατικό, με πολλά διαχρονικά αποφθέγματα, το βιβλίο αυτό -ένας εκκεντρικός οδηγός συμπεριφοράς για το ανθρώπινο γένος- περιέχει εξήντα εννέα αφορισμούς, ανέκδοτα, παράδοξες υποδείξεις, αξιώματα και διδακτικές ιστορίες από τα προσωπικά και τα δημοσιευμένα γραπτά τού Μαρκ Τουέιν.
Προσφέρει συμβουλές και στοχασμούς για την οικογενειακή ζωή και τη δημόσια συμπεριφορά, απόψεις για ζητήματα όπως η αμφίεση, η υγεία, το φαγητό, η ανατροφή των παιδιών και η ασφάλεια, καθώς και πιο εξειδικευμένες οδηγίες, όπως η αντιμετώπιση ενοχλητικών πωλητών και διαρρηκτών. Επιλεγμένα από προσωπικές επιστολές, αυτοβιογραφικά γραπτά, ομιλίες, μυθιστορήματα αλλά και σημειώματα του Μαρκ Τουέιν, τα κείμενα αυτά είναι εξαιρετικά φρέσκα, πνευματώδη, εκπληκτικά επίκαιρα και ξεχειλίζουν από τη χαρακτηριστική ευθυμία του Τουέιν. Επίσης μας υπενθυμίζουν πώς ακριβώς ο Μαρκ Τουέιν κατόρθωσε να γίνει η πιο ξεχωριστή και αναγνωρίσιμη φωνή της αμερικανικής λογοτεχνίας.
Τα κείμενα, μερικά νέα ή εκτός κυκλοφορίας από δεκαετίες, επιλέχθηκαν και αναδείχθηκαν με επιμέλεια από τους συντάκτες του Ιδρύματος Μαρκ Τουέιν. Το Ίδρυμα Μαρκ Τουέιν στεγάζεται στο Αρχείο Μαρκ Τουέιν, το μεγαλύτερο αρχείο πρωτογενούς υλικού αυτού του σημαντικού Αμερικανού συγγραφέα. Υπό τη διεύθυνση του Αρχισυντάκτη Robert H. Hirst, οι πέντε συντάκτες του Ιδρύματος συνθέτουν την πρώτη έκδοση των Απάντων του Μαρκ Τουέιν, από τα οποία το University of California Press έχει μέχρι στιγμής δημοσιεύσει περισσότερους από τριάντα τόμους.